18.12.2013

Valoa pimeyteen!


Jostain tulee se tunne, että on pakko saada tunnelmaa valoilla. Tässä muutama otos syksyn pimeyden karkoittajista. Kaikkia ei tarvinne kerralla päälle laittaa, on kiva vaihdella valaistuksia.

Happy Lights'ja meillä on nyt esillä kahdet. Pojan huoneeseen hankin sini-turkoosi-harmaasävyiset pallovalot alkusyksystä. Pitkään etsin sopivaa yövaloa mörköjen karkoittajaksi ja  ikään kuin vahingossa keksimme nämä. Ovat osoittautuneet mitä parhaimmaksi himmeällä loisteellaan. 
Valkeat Happy Lights't ovat roikkuneet jo pitkään olohuoneen verhon edessä. Niihin laitoin talven tullen pumpulapallokoristeen ja lisäsin  'kristallihiotut'  muoviset lumikukat. Nämä valaisevat ihan tarpeeksi television ääressä ollessa. Illalla kotiin tullessa ne antavat pehmeän valaistuksen muutoin niin pimeään torppaan.

Isot lasisylinteritkin ovat saaneet sisäänsä erilaiset valot. Toisessa jääkukkamaiset ja toisessa led-valot hopeioiduissa koristeissa.


Ei kahta ilan kolmatta. Pieni lasipurkki on saanut sisälleen Pantikin  lasiset,  hopeiset ja kirkkaat pallot sekä pattereilla toimivan pienehkön  valon. Näitä harvemmin tulee poltettua, sillä kynttilät  palavat kaapin päällä niin usein.


Jos kaikki loipottavat yhtä aikaa, on tunnelma kotonamme sekava. Joten siihen en sorru. Korkeintaan kaksi kerrallaan, riippuen aina paikasta missä oleillaan. Mieheni toisinaan yrittää toppuutella tätä lasipurkkien ja "värittömyyden" sisustusintoa. Mutta hyvinhän on sopeutunut. Luulen, että kaipaan niin kovasti valoa, että sen johdosta tarvitsen tätä kaikkea ympärilleni. Kesän valoa odotellen…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti