15.12.2013

Jouluisia askarteluja

Olen jo myöntänyt, en ole jouluihminen. Mutta käsityöt ja käsillä tekeminen ovat juttuni. Kohteet ja inspiraation lähteet vaihtelevat, hetken mielijohteesta syntyy jotain mitä en aiemmin suunnitellut. Kuten tämän vuotiset joulukorttini.


 Alkuperäisen idean olin poiminut Taika-askartelulehdestä. Teipit ostin messuilta, korttipohjat löytyivät varastosta. Koristetimantit ja -helmet tuli hankittua kun idea oli vasta ajatuksissa.

Joulukuun alkupuolella, eräänä sunnuntaina tuli työkaverilta kutsu askartelubrunssille. Kaappasin tarpeeni mukaan.
Kuuset tuli siinä seurasta, tarjoilusta ja tekemisen ilosta nauttien kuin vaivihkaa. Jopa osa kuusiteipistä meni nurinpäin. Toimi silti, tarkkaavaiset erottaa…
Kynttilät tein vasta kotona, samaten liimailin 'timantit'. Jokin kumma tapa (pakkomielle?) on, että nk. kehyksiä on pakko piirtää. Jotenkin vain kuva on suljettava raamien sisälle…

Toinen askarteluni, ja tod.näk. viimeinen tähän kuukauteen oli Loiste-kranssi. Olimme kollegani kanssa ilmoittautuneet aikoja sitten käsityökoulun kurssille. Oppi ja tarvikkeet tulivat sieltä.
Paperinaru leikattiin neljään suht' yhtäsuureen osaan, naruista tein nippuja jotka koottiin ryijysolmumaisesti nippuun. Nämä niput solmittiin vanteeseen, liu'utettiin liki toisiaan. Pientä pöyhintää ja Voila!

Kotiin tullessani viritin kranssiin tähtivalot. Nyt se koristaa keittiömme ikkunaa.
Valoa pimeään arkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti