12.12.2013

Adventin aikaa

Adventti on monen ystäväni mielestä vuoden parasta aikaa. siihen satsataan ja siitä otetaan irti vuosi vuodelta yhä enemmän. Minusta tuntuu, että itselläni toiminta on päinvastainen.

Toki perinteinen joulukalenteri vihjeineen viritellään, onhan joulu lapselle jännää aikaa. Joka aamu kuuluu 9-vuotiaan poikamme askeleiden läpsytys ja paperin kahina. Kalenterin vihjeet ovat melko samat joka vuosi (äiti pääsee vähällä), mutta silti kalenteriaarteen etsiminen on toisinaan haastavaa ja jännittävää. Kuten näkyy, suurta yllätystä ei noihin taskuihin mahdu, siksi vihjeet ovat käytössä. Kalenteriyllätykset tulevat vuosi vuodelta myös haasteellisemmiksi. Nyt kun ei enää pikkuautot eikä muutkaan pikkulelut niin kovasti viehätä.


Joulukalenteri on itse tehty käsityön erikoistumisopintojen aikaan. Mailegin tontut löysivät paikkansa tänä vuonna muutamasta taskusta.

Ensimmäisen adventin aikaan.
Adventtikynttilöiden virkaa toimittaa meillä ihan tavalliset pilarikynttilät. Niihin olen hankkinut kynttiläkoristeet vuosia sitten. Niin kuin kynttilöiden lasiset alustatkin. Meillä palaa lähes joka ilta kynttilöitä, näistä riittää poltettavaa koko joulun alusajaksi.

2 kommenttia:

  1. Onko nuo kalenteritaskujen kuvat ristipistoin tehtyjä? Työläs, mutta ah miten ihana aarre!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat ne. Tein tämän silloin okl:n käsityöopinnoissa, kun piti jotain "omaa" kehittää. Osan näistä kyllä teki tätini, kun kiirettä pukkasi. ;) Taskusta löytyy aina vihje, joka kertoo kalenterin aarteen piilopaikasta. Kiitos!

      Poista