24.10.2014

Harrastemessuilla

Loisto-idea viimeisen lomapäivän viettoon tuli rakkaalta Ystävältä. Helsingin Messukeskuksessa oli viini- ja ruokamessut, hyvinvointiin nojaten. Sinnepä tiemme tänään kävi. 
Junassa kuulimme, kun konduktööri toivotti tervemenoa Kirjamessuille. Ilmeisesti painoarvo oli sillä kulttuurisella puolella. 

Ymmärtääksemme vuosittain ruokapuolesta on esillä jokin teema, tänä vuonna se oli ilahduttavasti Italia. Ruokapuolella oli tarjolla parmesania, salamia, ilmakuivattua kinkkua, cannoleja, pastaa, balsamicoa, pizzaa. Oli tarjolla myös tapaksia sekä perinteisesti metrilakua. Onnekseni ei muikun muikkua!
Ruokapuolella kiertäminen sujui leppoisasti, pieniä maistiaisia osui kohdalle satunnaisesti. Kotiin tuomisiksi tuli 24 kuukautta kypsynyt parmesan, balsamicoa sekä piccolo cannolit.

Me Ystäväni kanssa maltoimme mielemme maistiaisten ja herkkujen äärellä. Viinimaistiaiset olivat huomattavasti kiireettömämmät. Ideana oli vuokrata viinilasi ja ostaa maistiaislippuja. Avoimin mielin suunnistimme shampanjatiskille, sen jälkeen erilaisille viinintarjoajien maistiaispisteisiin.

Makumieltymyksemme ovat erilaiset. Oli mielenkiintoista kuulla esittelijöiden faktoja ja tulla kuulluksi mieltymyksistään. Toisinaan pysähdyimme tunnetun merkin kohdalle, toisinaan mielenkiintoinen etiketti keräsi kiinnostuksen. 

Parasta antia päivälle oli Ystävän kanssa vietetty aika, uudet viinimaut sekä iloinen ja rento tunnelma. Mukava on ensi kerralla A-liikkeessä vieraillessa etsiä sitä tiettyä pinot gris-rypäleistä valmistettua uutuutta, uusista proseccoista puhumattakaan. 
Erään maahantuojan mukaan Suomeen on vasta nyt rantautunut kiinnostus ja innostus prosecoista. Ruotsissa on kuulema jo vuosi menty niiden nosteessa ja hurmiossa. Niinpä tietysti! 
Parempi myöhäänkin, totesimme me vannoutuneet prosecco-donnat!

Kävimme mekin siellä Kirjamessuilla. Paljon oli väkeä, enemmän kuitenkin kirjoja ja jatkuva mölinä eri puolilla pidettävissä paneeleissa tai haastatteluissa.

Sen hulinan jälkeen päätimme vielä nauttia, suorastaan tarvitsimme, yhdet lempeät Luxemburgilaiset kuohuviinit... Kiitos Ystäväin!


8 kommenttia:

 1. Nonni, laitapa sitten linkki tuonne Viikonlopun linkkirinkiin!:) Eihän tätä blogia itselle kirjoitella.:) Olispa kiva käydä noilla messuilla...

  VastaaPoista
 2. Linkkirinki?? Ja miten? Ens vuonna lähdetään porukalla, the more the merrier!

  VastaaPoista
 3. Oi, mä olisin kovasti halunnut tuonne kirjamessuille! Löytyikö mitään uutta mielenkiintoista?

  Kiitos muuten linkkauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun linkkasit! Messuilta sai virkistyneen mielen ja pienen sykäyksen tehdä uusia aluevaltauksia. Kirjapuolelta olisimme saaneet enemmän irti, mikäli olisimme jaksaneet vilinässä ja tungoksessa hakeutua osastojen ytimeen. Muutama osasto ja haastattelun seuraaminen riitti tällä kertaa.

   Poista
 4. - Oih, ruokamessut...NAMI! Eipä nuo kirjamessutkaan huono vaihtoehto ole :D.

  VastaaPoista
 5. Mä en oikein ymmärrä viinien päälle, niin olisin ehkä livahtanut kirjoja hiplaamaan. Mutta onpas persoonalliset nuo Matsu-viinien etiketit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etiketti kertoivat viinien "kypsyydestä" minusta kekseliäästi. Ihan mielenkiintoista oli kuulla tarinoita, joskin varmaan pääsääntöisesti markkinointiin pohjautuvia... Punaviinit tuntuivat olevan paljon syvällisempiä kuin muut viinit. Vai liittyneekö syvällisyys-aspekti itselläni siihen, kun en niitä nauti?

   Poista