21.6.2014

Pitkä viikonloppu nimeltään juhannus

Rauhallinen, nautinnollinen ja perhekeskeinen viikonloppu on vietetty. Moni suomalainen panosti tähän viikonloppuun, onhan Juhannus yksi Suomen juhlituimmista.
En tiedä, onko se ikä, ammatti, mukavuudenhalu vai saamattomuus, mutta ilman paineita ja suuria spektaakkeleja tämä mennyt viikonloppu on kulunut.
Muistan kyllä niitäkin Juhannuksia, kun autoa ja eväitä on ystävien kanssa pakattu ja odotukset ovat korkealla, fiilis oli jo viikkoa ennen huipussa. Monet kasaribiisit tuovat juuri näitä Juhannusmuistoja voimakkaasti mieleen. Tietyt 'legendat' ovat jääneet elämään; Erkkimerkit, Vexi, "pillijuomat". Niin hauskaa ja huoletonta! 
Nyt on menty vuosia toisella prioriteetillä. Olipa sää mikä hyvänsä, ruoka on oltava herkullista ja grillattavaa. Sen tekeminen on ohjelmanumeronsa itsessään. Vieraiden kanssa on ollut mukava puuhata ja valmistella. Ainoastaan kaatosateessa grillaaminen ei kuulunut kenenkään halutuimpaan hommaan... Minun sateenvarjoni oli halkaisijaltaan suurin ja nippanappa se suojasi. Pääasiahan oli hyvä ruoka. 
Tänä viikonloppuna herkuteltiin baby ribseilla, mansikoilla, kirsikoilla, omatekemillä hampurilaisilla& perunasalaatilla&coleslawlla, mansikkamustikkakääretortulla. Tällä erää ruokajuomana oli Pepsi. Vain kerran skoolattiin aikuisten kuohujuomalla.

Päivittäinen tekeminen oli aika suppeaa. Ilma ei juuri houkutellut kuin piipahtamaan, silloinkaan ei tarvinnut kesävaatteisiin pukeutua. Pikku kävelylenkkejä, kesäkukkien poimintaa, luonnon tarkkailua. No joo, leffoja, sarjoja ja lukemista. 
Juhannusviikonloppumme oli rauhallinen. Edeltävät päivät olivat hyvin mielikuvitus- ja toimintarikkaita ;) . Nautintojen lisäksi oli hyvä hetki vaihtaa verhot ja pestä muutamat ikkunat sekä siistiä vaikka liinavaatekaappia. Kuka mitenkin vapaitaan viettää. Leppoisalla, viihtyvällä mielellä.

1 kommentti:

  1. Kivoja kuvia!:) Vieläkö sun pionit on hyvässä kunnossa? Mulla osa on, ja joku on pitänyt jo heittää pois.

    VastaaPoista