21.3.2014

Valoisammat päivät, tekevämpi mieli

Aurinko, mikä ihana tekosyy. Eikä itseasiassa edes tekosyy vaan piristävä seikka. Kyllä olen sitä odottanutkin. Töiden jälkeen jaksaa paljon enemmän ja saa aikaiseksi paljon enemmän. Minusta se kaikki johtuu auringon valosta, lämpöä ei hirmusti ole ollut jaossa.

Päivinä muutamina olen istunut  jo terassilla  cafe macchiato seuranani. Muutaman joutilaan kerran olen tarttunut "hömppäkirjaan". Sekin harrastus on jäänyt taka-alalle, vaivihkaa. Vai olisiko syy ollut "aikuisnäössä"? Lukeminen (=silmien siristäminen) helpottui huomattavasti, kun sain lukulasit. Ei tarvitse keskittyä niin äärettömän tarkkaan siihen tihruamiseen ja katseen kohdentamiseen. Niin, olenhan ollut tietoinen asiasta, en vain ole ollut aikaansaava. Nyt sitten etsitään avaimien lisäksi rillejä. Hukassa ovat, usein.

Vuodenaikojen vaihtuessa herään myös käsityön tiimoilta.  Talvella oli into ryhtyä neulomaan. Aloitinkin useamman työn,, mm. neuletakin, huivin, liivin… Jokainen on viimeistelyä vaille valmis, ne eivät jaksa enää innostaa. Ja talvikin osoittautui leudoksi, ei oikein ollut tarvettakaan villaisille.

Viime viikolla oli ompelemisen aika. Kevät tekee tuloaan ja vaatekaapissa tuntuu roikkuvan vaan niitä "vanhoja virttyneitä, ankeen harmaita" vaatteita. Mitään ei ole päällepantavaa. Jotain uutta olisi saatava…

Kävin ystäväni kanssa aiemmin kangaskaupoissa kiertelemässä. Mitään tiettyä ei ollut mielessä. Itseni tuntien oli turha hakeutua kirkkaankeltaisten tai violettien kankaiden äärelle eli tutuilla tummilla ja pliisuilla väreillä mentiin.  Muutamat mallit ja kaavat olen toimiviksi ja hyviksi havainnut, niistä sitten pienillä muutoksilla ja muokkaamisilla oli taas tarkoitus jotain tehdä.  


Viereisessä kuvassa onkin viime viikon tuotoksia. Takimmaisena olevasta harmaasta tein nk. koevedoksen. Kaavat olivat mekon, tunikaversion tein. Toimii, mutten tiedä kuinka hyvin ensimmäisen pesun jälkeen. Kangas on harvaan kudottua pellavaa ja saattaa kutistua. Päällimmäisellä beigellä samat. Tämä kangas jäi aiemmin mieleeni kaupoilta ja halusin tehdä siitä jotain.
Välistä pilkottaa 'tavallisuudesta poikkeava' tekele. Äitini oli ystävänsä kanssa päättänyt piristää garderobiani kukkakuosilla.  Kangas materiaalina, kevyenä ja ilmavana, ei ole hassumpi. Mutta…ne värit. Ei varmaan ole maailmassa väriä, mitä siinä kankaassa ei olisi. Teinpä kuin teinkin paidan, kesäpaidan. Valkoisten housujen kanssa voisin kuvitella sitä pitäväni. Ainakin kerran ;) . Kiitos ajatuksesta ja inspiraatiosta äiti ja rouva T!
Katsotaan, jäävätkö tuotokset pitoon vai kertakäyttöisiksi. Kiva oli tehdä ja kipinä säilyy.

Viikonlopusta on tulossa mukava. Ystäviä, jääkiekkoa, juhlia. Työviikon, etenkin tämän TYÖpäivän, jälkeen aion niistä nauttia.

3 kommenttia:

  1. Kai munkin on sinne lasikaupoille lähdettävä piakkoin, enkä tarkoita nyt Iittalaa..;) Tulipa mieleen, että vois jossain vaiheessa järjestää samantapaisen jutun, kun joulun alla, näpertelyä kesä mielessä! Mitäs sanot?:)

    VastaaPoista
  2. Varmasti näyttää tuo kirjavakin hienolta päälläsi, vaikka tyylikkään vähäeleisiin onkin totuttu. Järjestäkää vaan puuhailuilta, tulen mukaan näpräämään, vaikka puuvillalangasta.

    VastaaPoista
  3. Ilmeisesti voitaisi kevätpuuhat aikaan saada!

    VastaaPoista