8.3.2014

Arjen ärsyt naistenpäivän kunniaksi


Myönnän, en odottanut naistenpäivänä mitään erityiskohtelua, enpä juuri edes -huomioita.
Meidän lauantai oli normi, sillä pojan harrastukseen singahdettiin jo aamuseitsemän jälkeen. Ja armas mieheni oli tehnyt aamiaisen, niin kuin lähestulkoon joka lauantai ja sunnuntai.

Mutta… miten onkaan kuluvalla viikolla siepannut? Miten onkaan pompannut esiin ainakin sata ärrrrsyttävää seikkaa. Ja kaikki johtavat samaan tekijään… aiemmin mainitsemaan armaaseen. Nyt vaan on ärsytyskynnys niin matalalla, että pakko päästellä. Kaikki nämä koettu 24 tunnin sisällä!

Eilen kotiin tullessa tulin kauppakasseineni ovesta sisään. Tai olisin tullut, nimittäin avaimet olivat jossain laukkuni uumenissa ja soitin kyynärpäällä ovikelloa. Tiedätte varmaan tunteen, kun ostokset painaa, oma laukku valuu olkapäältä, vessahätääkin olet tovin pidätellyt? Armas avaa oven just sen verran  että lukko loksahtaa, rakoa jää maksimissaan kolmen sentin verran ja palaa hommiinsa (= imurointi). Siinä sitten tunget jalkaa avatakseksi ja taituroit ostoskassien kanssa. Ja nyt se kaikkein pahin; jos eteisessä on vaatekaapit ja kenkähyllyt vasemmalla puolella, niin miksi ne ukon kengät on satavarmasti oikealla puolella? Kaikki kengät; lenkkarit, Reinot, Crocsit, arki- ja hallikengät.  Kuin ne ei voi olla samalla laidalla kuin muidenkin kengät? Vaihtoehto on loikkia yli, astua päälle tai taituroida välistä runnomatta. Grrr!
Sitten kun olen helpotuksesta toiletissa huokaissut, niin eikös silmiini osu ne wc-paperirullan hylsyt. Ei ole jaksettu roskiin asti viedä, siinä odottavat siirtäjää altaan vierellä. En jaksa käsittää tätäkään…

Tulee pian hetki, jolloin on tehtävä ruoka ja harkkapäivänä tapana tehdä jotain nopeaa pastaa. Ostan usein normipussin (500g?) pastaa, josta kerralla syö kyllä enemmän kuin neljä henkeä. Eilen perjantaina oli vain tarkoitus tehdä pojille pasta. Armaani pääsi hoitamaan pastan, kuten nykyään usein arkena ollessaan 'kotimies'. Eikös vaan, koko pussin kosautti kattilaan. On siinä kahdella pojalla lapioimista kera salamikastikkeen! On kuulemma pasta niin edullista, ettei siinä nyt talous kaadu. Diudiu!

Illalla saunotessa armaalla on tapana nauttia se saunaolut lauteilla. On hän laittanut myös saunatuoksun ja laudeliinat kera niskatyynyjen. Ja arvatkaa, missä se ainut tölkki töröttää kun aamulla menen harkkakassia pakkaamaan? Niin, siinä pesuhuoneen hyllyn kupeessa. Ei ole ei mennyt keräyskassiin…huoh!
Tähän on helppo jatkaa ihmettelyä niistä hänen pelivaatteistaan. Ne roikkuu kuivamassa jo toista viikkoa -vai oliko se kuukautta? Ei ole kerennyt pakata pelikassiin vaikkei ole kerennyt pelaamaankaan. Nehän on tosi kivat ja viehättävät ja raikkaat! Puuuh!

Olen jo niin tottunut valmiiseen aamupalakattaukseen että nolottaa. Viikonlopun ylellisyyttä kieltämättä, kun jougurtti marjoineen ja leipä odottaa höyryävän kahvin kanssa. Ja kahvia riittää. Meitä juo aamukahvia kaksi aikuista, seniori-juniori vain harvoin on hereillä normiaikaan. Ja sitä kahvia on tiputettu kahdeksan kuppia. Joka päivä. Juojia max.3. Sippasee! Onhan se kyllä haastavaa vähentää loogisesti…

En ole vuosiin allekirjoittanut lausetta, että naisia saa aina odottaa. Meillä kyllä se on ukkokulta, joka viimeisenä autoon istuu. Olen jo kerennyt kääntää auton lähtövalmiuteen. Siksi myös usein olen ratissa. Minun ajotavassani ja auton hallinnasshan ei ole valittamista. Se on edelleen kuin oppikirjasta tai kelpaisi malliesimerkiksi mihin ja milloin vain! Tästä naistenpäivänä voimme olla varmasti samaa mieltä muidenkin kohdalla. Entäs kun ajellaan jäähallilta iltapäivän korvilla takaisin…
Autossamme on joku säästö-eko-keke-vihreä-ideologia eli kun pysähdyksissä 'vapaalla' esim. liikennevaloissa, sammuu moottori. Ja kun laitat kytkimen pohjaan laittaaksesi vaihteen päälle, auto taas starttaa. Toiminnon saa pois napista. Juu ei, mies ei kytke sitä pois vasta kuin siinä ekoissa liikennevaloissa, kun auto on eko-tilassa. Siinäkin niin, että heti välittömästi starttaa, painaa napin ja sitten auto rupsuttaa tyhjäkäynnillä. Kun se kerran jo sammui, niin eikö voisi startata sitten lähtiessä???
Kun olimme matkanneet kymmenisen kilometriä, oli pakko kysyä jotta muistaako hän, missä olis se pissapoika? Tuulilasi oli jo ihan harmaana roiskeista, edellä ajavan kyllä jonkinmoisena hahmona erotti, auton väri oli arvoitus. Mikä on, ettei raaski ruikkia vettä? Vai liekö tässä ero, kun minusta nestettä saa lisätä lähes päivittäin?

Oli meillä viime viikonlopulla puhetta, että valot pihapuista voisi ottaa pois. Lähdin suosiolla rempomaan piuhoja irti ja samalla huputtamaan havuja kevätauringolta. Arjen ärsytykset oli purettu.
Ja todellisuuden nimissä on mainittava, että paljon se armaanikin tekee. Huomasittehan?

Myönnän vielä, olen ihan tyytyväinen nainen ja suht temperamenttinen ja onnellinen avovaimo <3.5 kommenttia:

 1. No juu kuule! Ymmärrän niin sua, vaikka ollaan erilaisia ja meidän miehet on erilaisia. Ehdotin aamulla, että josko mentäis jonnekin kahdestaan päivällä syömään ja käytäis vaikka Raksa-messuilla...No en sitten ymmärtänyt, ettei hän ollut yhtään lähdössä, vaan vasta ruoka-ajan lähestyessä sanoi, että jos syötäiskin kotona. Mun oli pakko sitten lähteä heti lähikauppaan, jotta olis ollut niitä aineksia, mistä tehdä jotain ruokaa. Joku on tottunu aika helppoon tässä vuosien aikana...Sanoinkin, että voi mun puolesta alkaa kokkailemaan viikonloppusin, ja hoitaa myös ne kaupassa käynnit. On nimittäin oma mitta täynnä tuota jatkuvaa ruuanlaittoa. Nyt kun hänellä on etäpäiviä, yritän tehdä viikolla ruokia niin, että riittäisi hänelläkin päivällä lämmitettävää, ja olisi edes hieman vaihtelua...
  No, puolustukseksi sanottakoon, että kyllä hän mun puoliakin pitää, ja kaipa tuo yrittää parhaansa mukaan ottaa mua huomioon. Se ei vaan oo samanlaista miehillä ja naisilla...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos komppauksesta, Taina! Kaiken takana on Nainen, mutta innolla toivon ja odotan....

   Poista
 2. Se on jännä, että kullakin on ne sokeat pisteet - meilläkin on yhdet ja samat asiat, joista saa sanoa. Enemmän kyllä teineille kuin miehelle. Odottelen niitä päiviä, kun huusholli on pelkästään aikuisten; vähenee muun muassa pyykkisouvvi ehkä 75-prosenttisesti.

  VastaaPoista
 3. Moi! Laitoinpa sullekin haasteen. Susta ei oo muuten kuulunu mitään... Annahan kuulua!:)
  http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2014/03/5-kysymyksen-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk! Haaste…
   Mielessä ja käsissä on ollut niin paljon muuta, etten ole malttanut kirjoitella. Jahka alan purkaa ruhkaa… ;)

   Poista