21.3.2015

Ei Strömsöötä päinkään!


Mieli teki jotain nopeaa, hyvää, makeaa. Muistin Tainan torstaileivonnaiset ja ajattelin tehdä samaa. Päärynäkinuskikakku, suklainen sellainen. Ohje oli Valion alkuperää.

Vaan eipä ollut minulla päärynäkinuskirahkaa, eikä päärynää. Oli sitruunarahkaa, mascarponea ja lemon curd'a. Ja pienempi vuokakin oli pakastimessa. Isommassa oli muistaakseni jotain, miksi oli työntänyt sen kaapin taaimmaiseksi. 

Silti toimeen ryhdyin, tuttuun tyyliin soveltaen. Suurensin hiukan alkuperäistä ohjetta, sillä olihan vuokrani muutaman senkin isompi halkaisijaltaan. Päärynän tilalle laitoin lemon curd'a, sivelin pohjalle taikinan päälle hennon kerroksen. Rahka-mascarpone-täyte oli miellyttävän nopea ja helppo, vain vatkaimella sekoitettava.
Selvisi se vuoan taaimmainen kohtalo. Ei nimittäin pysy luotettavasti irtopohjan lukitus kiinni. Kyselin jeesusteippiä, ei kuulema kestä uunia. Mutta rautalanka kestää...  
Nähtäväksi ja maistettavaksi jää, oliko kaiken muokkaukseen väärti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti