26.2.2014

Oli aika juhlan!

Juhlien järjestäminen on mukavaa ja innostavaa puuhaa. Se kaikki etukäteisajattelu ja vatulointi tarjoilujen, teeman, kattauksen suhteen antaa innostavan, jopa jännittävän säväyksen arkeen. Tosin olen kyllä sen sortin järkkääjä,  ajatuksia risteilee sinne tänne, mutta vasta pari päivää ennen h-hetkeä kaikki on selkeää. Minulle. Mutta silti jokin olennainen voi muuttua… esim. en saakaan haluamani kukka-asetelmaa tai tiettyä raaka-ainetta ei löydy, silloin on inspiroitava ja luotettava muutoksen voimaan. 

  Päätin reilu kuukausi sitten kutsua joukon ihaNaisia istumaan iltaan kotiimme. Joukossa oli lapsuuden ystäviä, työystäviä, 'sukua' sekä aikuisiän ystäviä. Meitä oli viisitoista, valloittavaa, nauravaa, kaunista naista. Osa oli tavannut toisiaan aiemmin, enemmän tai vähemmän, osalle aiemmin kuultu nimi sai kasvot.

 Tarjoilussa noudatin aika perussettiä, sillä minusta valinnanvaihtoehtoja tulee olla ja tarjottavista tulisi löytyä jokaiselle jotain. Kaikkia on vaikea täydellisesti miellyttää, mutta vaihtoehdoilla pääsee pelaamaan. Tarjolla oli kahta salaattia, joiden päälle sai omaa makumaailmaa rakentaa. Lisukkeina perinteisesti kanaa, kalaa, antipastoja, uunitomaattia, juustoja, hedelmiä sekä nachos kera lisukkeiden. Näissä kuvissa otantaa… Ilta kului nopeasti, omalla painollaan. Yhteistä keskustelua kuului isommissa ja pienemmissä porukoissa. Itseäni vain se jäi harmittamaan, että siinä vasemmalla kädellä emännöidessa en juurikaan kyennyt osallistumaan keskusteluihin. Väkisinkin sitä seurasi, että vierailla oli juotavaa lasissaan ja tarpeettomat astiat poiskerätty. Hetken istahdin seuraan ja yritin sukkuloida keskusteluista toiseen. Silti monelta jäi kysymättä, mitä juuri heidän arken kuuluu. Toivottavasti pian tavataan!!!

Aina ei tarvitse olla "oikeata" syytä juhlaan. Viihdyn järjestävänä, mutta myös juhlivana. Silti juuri ne IHMISET tekevät sen juhlan!
Mitähän seuraavaksi… Lupaan olla edelleen tekemättä kupillisia kakkuja…

PS: Kiitos Taina ruokakuvista!

2 kommenttia:

  1. Kiitos kuuluu sulle hauskoista juhlista!:) Oli ilo tutustua ystäviisi, ovat loistoporukkaa. Ruuista voin sanoa, että oli kyllä niin hyvää! Slurpsis! Mun lasia olisit voinut välillä täyttää vedellä tai ottaa jotain itsekin.;) En muista moista jälkioloa kokeneeni muutamaan vuoteen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kits! Mukava kuulla, että viihdyit. Meidän täytynee treenata juhlintaa, edelleen!

      Poista